sobota 8. listopadu 2008

Nový rybník na chatě

Když už jsem si tento blog jednou pojmenoval po vesnici, kde můj děda má chatu, kterou odkázal mně a mému bratrovi, asi by to chtělo alespoň jeden příspěvek, jenž by se tomu aspoň okrajově věnoval. Fajn. Pod chatou nám vyrostl během roku 2008 rybník. Nejdřív jsem se tohoto jevu dost obával (návaly komárů, no uvidíme v roce 2009), ale nyní na podzim ten rybník prostě vypadá kouzelně. Doufám, že se tam bude moci v létě občas vykoupat. Informační hodnota dnešního článku je na pováženou, alespoň se můžete podívat jak to tam vypadá. Co se týká kulinářských informací, taktéž tento příspěvek bude dost chudým.

I když jedna věc se musí vypíchnout. A tou je opečené kuře na ohni po jakékoliv celodenní dřině. To se rozpálí oheň, udělá se pěkně základ a na okraje ohniště se přidají polínka, která po vyhoření zanechají rozžhavené uhlíky, ty se podle potřeby přesouvají do středu. Nad středem se potom pomalu otáčí celé kuře, potírané směsí koření a oleje (mix je přísně tajný jako směs na kuřata u KFC - z jednoho prostého důvodu, nikdo si ho nepamatuje). Otáčení se provádí ručně, žádné motorky, nic takového. Konečný efekt je pak prostě geniální. Kuře nutno vyndat, když kůžička probublává. Začíná se se západem slunce, jídlo se konzumuje za tmy.

A ještě jeden poznatek, co se týká grilování na chatě. Objevil jsem tam parádní dokořenění připravovaného steaku. Natrhejte si nové výhonky nějakého jehličnanu (smrkové výhonky jsou světlounké) a ty těsně před sundáním masa z grilu položte na maso. Můžete dřevěnou obracečkou lehce tisknout a vtlačit aroma jehličnanu do masa. Maso dostane zajímavou chuť.

Pokochejte se fotkami z okolí nového rybníka.










Posted by Picasa

Žádné komentáře: